top of page

DME TALKS AFL 4. AMERICA, THE LAND OF PROMISE?⠀
Dutch Music Export presenteert: Dutch Music Export Talks. Een nieuwe podcast die een kijkje geeft achter de schermen van Nederlandse popmuziek die over de grens gaat. Afl 4. America, the land of promise? In deze aflevering praat presentator Jochem Tromp over Amerika samen met labelmanager van Bitbird (label van San Holo), Nikita Weissner en artiestenmanager en co-owner van Blip Agency (o.a. Altin Gün & Yīn Yīn), Ronald Keizer. En vragen we Vera Kuipers van het Nederlandse Consulaat in New York, om advies. Want hoe realistisch is naamsbekendheid in Amerika? Wat is de waarde van een netwerk in the USA? En hoe zorg je ervoor dat je als Europese artiest op Coachella komt te staan? Nikita en Ronald vertellen alles over hun liefde voor het vak, persoonlijke doelen en de toekomst. En ze geven natuurlijk hun favoriete muziek tips van Nederlandse bodem, die te beluisteren zijn via de DME Spotify Playlist.
De eerdere afleveringen van DME Talks gemist? Luister ze terug via het Podcast kanaal van Dutch Music Export op Spotify of Apple Podcasts.

Aflevering 1 - Indie meets Dance Met Dennis van Leeuwen, manager van o.a. Nana Adjoa, en Adriaan Muts, manager van o.a. Black Sun Empire en Tinlicker. Welke paden bewandelen zij met hun eigen acts om te blijven groeien én om te bepalen in welke landen het succes kan worden uitgebreid? Ze vertellen alles over hun strategie, kennis en bedrevenheid. Luister op Spotify of Apple Podcasts. Aflevering 2 - Major meets Independent Met Michèle Hamelink, Senior A&R Manager van Sony ATV Publishing, en Lijne Kreupeling, eigenaar van het management kantoor For Artistic Reasons. Welke connecties zijn belangrijk in de internationale muziekindustrie? Wat is belangrijker, een goede song of de x-factor? En wat is de manier om voet aan de grond te zetten over de grens? Luister op Spotify of Apple Podcasts. Afl 3. Blanks meets Someone Met YouTube-ster, ondernemer en zanger: Simon de Wit a.k.a. Blanks en alleskunner Tessa Rose Jackson, singer-songwriter en oprichtster van Someone. Wat is de rol van een artiest in het bereiken van internationaal succes? Wat is belangrijker: streams of netwerken? En hoe kun je ervoor zorgen dat je in contact blijft met je nationale én internationale fans? Luister op Spotify of Apple Podcasts.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page