top of page

Dutch Music Export organiseert handelsmissie naar Parijs
Wat gaat er gebeuren?


In de afgelopen jaren heeft Dutch Music Export getracht om Nederlandse artiesten en muziekprofessionals op een adequate wijze te ondersteunen bij hun activiteiten in Frankrijk.

 

Hierbij is gedurende vele jaren de aandacht vooral en met veel plezier uitgegaan naar de samenwerking met de organisatie van de jaarlijkse MaMa Music & Convention in Parijs. Ook hebben we in de afgelopen jaren moeten constateren dat er voor een groot Europees muziekland als Frankrijk meer nodig is dan het bezoeken van deze jaarlijkse muziekconferentie, waarbij veel aandacht gaat naar vooral de lokale Franse industrie.

 

Om de samenwerking tussen de Nederlandse en de Franse muziekindustrie verder te verbeteren en te intensiveren, en om daarmee extra kansen en meer continuïteit voor artiesten en professionals te bewerkstelligen, organiseert Dutch Music Export op 3, 4 en 5 juni 2024 een eerste eigen handelsmissie naar Parijs.

 

Tijdens deze handelsmissie wordt een beperkt aantal geselecteerde muziekprofessionals uit de Nederlandse muziekindustrie de mogelijkheid geboden om het landschap van de Franse muziekindustrie te (her)ontdekken en beter te begrijpen. Het programma betreft een op maat gemaakt driedaags programma bestaande uit netwerksessies, panels, speedmeetings en locatie-bezoeken aan muziekbedrijven in Parijs. De locatie voor de meetings is de prachtige ruimte van het Atelier Néerlandias aan de Rue de Lille in Parijs.

 

Tevens organiseert Dutch Music Export op woensdag 5 juni een showcase in Supersonic aan de 9 rue Biscornet, alwaar plek voor een drietal Nederlandse acts.

 

De handelsmissie wordt georganiseerd door Dutch Music Export en het Franse promotiebedrijf Boogie Drugstore, tezamen met de steun van Nederlandse ambassade in Parijs en het Atelier Néerlandais.


  Aanmelden


Heb je als Nederlandse muziekprofessional of artiest interesse om deel te nemen aan deze missie, meld je dan voor 18 maart via:

 

Meld je aan als Artiest

 

Meld je aan als Nederlandse muziekprofessional

 

Aanmeldingen sluiten op 18 maart 2024.
Vriendelijke groet,

Team Stichting Dutch Music Export

Comments


bottom of page