top of page
Interesting Buildings

  Starters International Business  

Over Starters International Business

SIB staat voor ‘Starters International Business’ en is een regeling van de dienst RVO van het Ministerie van Economische Zaken, speciaal bedoeld voor het Nederlands midden- en kleinbedrijf (MKB) met internationale ambities. (Vertegenwoordigers van) pop-acts, artiesten, DJ’s, etc. vallen hier ook onder, mits ze zich georganiseerd hebben als formeel rechtspersoon (stichting, VOF, etc.). De SIB-regeling kent verschillende mogelijkheden, maar vooralsnog is de meest interessante mogelijkheid die van ‘individuele coaching’. 

 

Als (Vertegenwoordiger van) een pop-act/artiest/DJ met aantoonbare internationale aanknopingspunten (zoals bijv. een recente of toekomstige showcase op één van de internationale showcase-events waar ook Dutch Impact actief is) kun je een  ‘voucher’ aanvragen. RVO beoordeelt daarna of je hiervoor in aanmerking komt. Je kunt hiervoor het best eerst contact opnemen met de SIB-contactpersoon van Dutch Music Export (Marcel Albers: marcel.albers@dutchmusicexport.nl). Hij kan uitleggen wat wel en niet mogelijk is, hoe je de voucher aan kunt vragen en hoe daarna verder te handelen.

 

In het kort komt het er op neer dat je middels een toegekende voucher een x-aantal professionele coaching-uren kunt inhuren (in principe dus geheel betaald vanuit de voucher) bij een gerenommeerde coach (lees: ervaren professional) van jouw keuze en over onderwerpen van jouw keuze, mits uiteraard gerelateerd aan je internationale ambities. Zelf ontvang je dus geen geld. Wel concrete coaching en kennis.

bottom of page