top of page

Aanmelding Marketing Regeling kwartaal twee, drie en vier 2024

Marketing Regeling in 2024


In 2017 introduceerde Dutch Music Export met trots de regeling voor cofinanciering voor internationale release-campagnes. Inmiddels is de Marketing Regeling uitgegroeid tot een succesformule waarbij Dutch Music Export in de afgelopen jaren ruim 150 Nederlandse artiesten eenmalig of soms meerdere keren heeft kunnen bijstaan om beperkte marketingbudgetten te verhogen om daarmee internationale kansen te vergroten en meer succes te kunnen behalen.

 

De financiële bijdrage via Dutch Music Export berust bij deze regeling op het zogenaamde matching principe waarbij 50% van het marketingbudget wordt gedragen door de artiest, het management en de internationale partners. De tweede 50% wordt verstrekt vanuit de Marketing Regeling.

 

Het minimaal aan te vragen bedrag voor deze regeling bedraagt 5.000 Euro, tot een maximum van 20.000 Euro. Slechts één gehonoreerde aanvraag per jaar per artiest is toegestaan. Een aanvraag kan alleen worden gedaan voor de release van een album, EP en/of meerdere singles en wordt toegekend op basis van een strategisch plan en een gedegen begroting. Een aanvraag kan enkel voorafgaand aan de start van de campagne worden gedaan en is niet met terugwerkende kracht aan te vragen. Lees meer over de regeling, de criteria en de aanvraagprocedure via www.dutchmusicexport.com/marketing-regeling.


Het succes van de regeling vraagt al vanaf 2023 om bijstelling van de aanvraagprocedure. Het streven van Dutch Music Export is om zoveel mogelijk artiesten een kans op internationale marketingondersteuning te bieden binnen het daartoe beschikbare jaarbudget. Gezien de grote vraag naar de regeling moeten inmiddels keuzes worden gemaakt. Om hierbij zo eerlijk mogelijk te werk te gaan en iedereen in staat te stellen om een marketingplan in te leveren, wordt er ook voor de resterende kwartalen van 2024 gekozen voor een vaste periode van aanvragen voor campagnes.  Wanneer doe je een aanvraag?


Aanvragen Q2, 2024

Ben je van plan om voor Q2 2024 een Marketing Regeling aanvraag in te dienen, doet dit dan uiterlijk voor 1 maart 2024. Het is daarbij niet mogelijk om een aanvraag voor Q3 2024 in te leveren.

 

Aanvragen Q3, 2024

Ben je van plan om voor Q3 2024 een Marketing Regeling aanvraag in te dienen, doet dit dan uiterlijk voor 1 juni 2024. Het is vanaf 1 mei mogelijk om een aanvraag voor Q3 2024 in te leveren.

 

Aanvragen Q4, 2024

Ben je van plan om voor Q4 2024 een Marketing Regeling aanvraag in te dienen, doet dit dan uiterlijk voor 1 september 2024. Het is vanaf 1 augustus mogelijk om een aanvraag voor Q4 2024 in te leveren.


Vriendelijke groet,

Team Stichting Dutch Music Export

Comments


bottom of page