top of page

Dutch Music Export – NIEUWS / UPDATE

In deze news / update lees je meer over:


  • Reisadvies VS

  • Marketing Regeling Deadline

  • Presentatie: Artist Visa for the US

  • Aanmelden – LA Sync Mission 2023

  • Aanmelden – MaMA (last call)

  • Aanmelden – ESNS 2024Reisadvies Verenigde Staten van Amerika

Informatieservice Buitenlandse Zaken heeft laten weten dat vanaf ingang van 12 mei 2023 alle corona-maatregelen in de Verenigde Staten van Amerika vervallen. Je hoeft bij de heenreis of voor aankomst geen corona-vaccinatiebewijs, PCR-testbewijs of herstelbewijs te laten zien. De kleurcode van het reisadvies voor de Verenigde Staten van Amerika is groen.


Meer informatie via de website van Informatieservice Buitenlandse Zaken


Marketing Regeling Deadline

In 2017 introduceerde DME met trots de regeling voor cofinanciering voor internationale release-campagnes. Inmiddels is de Marketing Regeling uitgegroeid tot een succesformule waarbij DME in de afgelopen jaren ruim 100 Nederlandse artiesten eenmalig of soms meerdere keren heeft kunnen bijstaan om beperkte marketingbudgetten te verhogen om daarmee internationale kansen te vergroten en meer succes te kunnen behalen. Ook kunnen we ons voor wat betreft de verscheidenheid aan popmuziek genres binnen de regeling inmiddels verzekeren van een goede spreiding waarbij hiphop/r&b, elektronische muziek en de meer traditionele genres binnen het aanbod van internationaal potentievolle artiesten en DJ’s evenredig goed worden bediend.

Het succes van de regeling vraagt nu echter ook om bijstelling van de aanvraagprocedure. Het streven van DME is om zoveel mogelijk artiesten een eerlijke kans op internationale marketingondersteuning te bieden binnen het daartoe beschikbare jaarbudget. Gezien de grote vraag naar de regeling moeten inmiddels keuzes worden gemaakt om binnen het maximaal beschikbare budget te blijven. Om hierbij zo eerlijk mogelijk te werk te gaan en iedereen in staat te stellen om een marketingplan in te leveren, wordt er voor de resterende maanden van 2023 gekozen voor een vaste periode van aanvragen voor campagnes.

Ben je van plan om voor 2023 nog een marketingregeling-aanvraag in te dienen, doet dit dan uiterlijk voor 1 juli 2023 door hier te klikken.

DME maakt op 14 augustus 2023 bekend welke artiesten in aanmerking komen voor een marketingregeling in het tweede half jaar van 2023.


Presentatie: Workshop Artist Visa for the US

Op 20 april hield DutchCulture de workshop 'Artist Visa for the US'. Heb je de workshop niet bij kunnen wonen, maar vind je dit wel een interessant onderwerp? Download dan door hier te klikken de presentatie die tijdens de workshop is besproken en kom meer te weten over de artiesten visa.


Aanmelden – LA Sync Mission 2023

De LA Sync Mission 2023 komt eraan! Van 11 tot en met 15 september 2023 begeleidt Buma Music in Motion media componisten, muziek producers, uitgevers, sync managers, artiestenmanagers, start-ups en songwriters uit Nederland door de stad waar de film- en entertainmentindustrie is geboren en de mogelijkheden voor sync eindeloos zijn.


Wat je hier kunt verwachten? Reken in ieder geval op een heleboel netwerkmomenten, inspiratiesessies en één-op-één gesprekken met potentiële opdrachtgevers. Voorafgaand aan de LA Sync Mission zal je in Nederland goed worden voorbereid. Zo word er gewerkt aan het creëren van jouw persoonlijke merk, leer je hoe je succesvol kunt pitchen en hoe je voor een geslaagde follow-up zorgt. Tijdens de LA Sync Mission van afgelopen keer werd het gezelschap verwelkomd door Disney, Trailerpark, Junkie XL, Whitebear PR, J.Walter Thompson, Position Music, Playstation, Jeff Rona, Charles Deenen en The Greater Goods Co. Meer weten? Alle FAQ’s en het aanmeldformulier vind je hier.


Aanmelden – MaMA Music & Convention (Last Call)

Op 11/12/13 oktober 2023 vind MaMA Music & Convention 2023 plaats in Parijs.

In 2022 namen meer dan 7000 muziek professionals van over de hele wereld deel aan MaMA.

Artiesten kunnen zich aanmelden tot 31 mei om kans te maken om op te treden op MaMA Music & Convention 2023. Meld je aan door hier te klikken.


Aanmelden – ESNS 2024

Op 17/18/19/20 januari 2024 vind Eurosonic Noorderslag opnieuw plaats in vertrouwd Groningen.

Artiesten kunnen zich aanmelden om kans te maken om op te treden op ESNS 2024. Meld je aan door hier te klikken.

ESNS 2024 heeft als focus land Polen en gaan daarom dit keer samenwerking aan met Music Export Poland en Polish Music Industry Council.留言


bottom of page