top of page
_edited.jpg

  Marketing Regeling  

Over de Marketing Regeling

Bij internationale release-campagnes schiet vaak marketingbudget te kort. De marketingbudgetten vanuit de internationale labels zijn vaak beperkt, en steeds vaker releasen artiesten zelf hun muziek op een independent manier. Dit betekent dat de kosten voor marketing en PR steeds meer bij de artiest en het management zelf komt te liggen. Daar is geld voor nodig. Juist voor deze reden is in 2017 de marketingregeling in het leven geroepen. De subsidie berust op het zogenaamde matching principe waarbij 50% van het marketingbudget wordt gedragen door de artiest, het management en de (internationale) partners. De andere 50% wordt verstrekt vanuit de marketingsubsidie. Het minimaal aan te vragen bedrag voor deze regeling bedraagt 5.000 euro, tot een maximum van 20.000 Euro. Slechts een aanvraag per jaar per artiest is toegestaan, en kan enkel worden gedaan voor de release van een album, EP en of meerdere singles.

Men kan een aanvraag doen voorafgaand aan de start van de campagne, nog voordat de activiteiten en uitgaven voor de campagne zijn gestart. De Marketing Regeling is dus niet met terugwerkende kracht aan te vragen.

 

Ben je van plan om voor Q1 2024 een Marketing Regeling aanvraag in te dienen, doet dit dan uiterlijk voor 20 november 2023.

 

DME maakt op 11 december 2023 bekend welke artiesten in aanmerking komen voor een Marketing Regeling in Q1 2024.

Criteria 

Aanvraagprocedure

Data Assets

Afronding toegekende regeling

bottom of page