top of page

Aanmelden: Marketing Regeling Q3 + ESNS 2025

Vanaf 1 mei is het mogelijk zowel een aanvraag in te dienen voor de Marketing Regeling voor de aanvraagperiode Q3 als een artiest aan te melden voor het muziek showcase festival en conferentie ESNS 2025. Vind onderstaande meer informatie over beide mogelijkheden.


Marketing Regeling in 2024


In 2017 introduceerde Dutch Music Export met trots de regeling voor cofinanciering voor internationale release-campagnes. Inmiddels is de Marketing Regeling uitgegroeid tot een succesformule waarbij Dutch Music Export in de afgelopen jaren ruim 150 Nederlandse artiesten eenmalig of soms meerdere keren heeft kunnen bijstaan om beperkte marketingbudgetten te verhogen om daarmee internationale kansen te vergroten en meer succes te kunnen behalen.

 

De financiële bijdrage via Dutch Music Export berust bij deze regeling op het zogenaamde matching principe waarbij 50% van het marketingbudget wordt gedragen door de artiest, het management en de internationale partners. De tweede 50% wordt verstrekt vanuit de Marketing Regeling.

 

Het minimaal aan te vragen bedrag voor deze regeling bedraagt 5.000 Euro, tot een maximum van 20.000 Euro. Slechts één gehonoreerde aanvraag per jaar per artiest is toegestaan. Een aanvraag kan alleen worden gedaan voor de release van een album, EP en/of meerdere singles en wordt toegekend op basis van een strategisch plan en een gedegen begroting. Een aanvraag kan enkel voorafgaand aan de start van de campagne worden gedaan en is niet met terugwerkende kracht aan te vragen. Lees meer over de regeling, de criteria en de aanvraagprocedure via www.dutchmusicexport.com/marketing-regeling.


  Wanneer doe je een aanvraag?


Aanvragen Q3, 2024

Ben je van plan om voor Q3 2024 een Marketing Regeling aanvraag in te dienen, doet dit dan uiterlijk voor 1 juni 2024. Het is vanaf nu mogelijk om een aanvraag voor Q3 2024 in te leveren.

 

Aanvragen Q4, 2024

Ben je van plan om voor Q4 2024 een Marketing Regeling aanvraag in te dienen, doet dit dan uiterlijk voor 1 september 2024. Het is vanaf 1 augustus mogelijk om een aanvraag voor Q4 2024 in te leveren.


  ESNS 2025


De aanmeldingen voor artiesten voor ESNS 2025 zijn nu geopend. Dien jouw aanvraag in om op te treden tijdens ESNS25 vóór 1 september.

 

ESNS is het belangrijkste platform voor uitwisseling en netwerken in de Europese muziekwereld, met een bewezen staat van dienst in het helpen van nieuwe en opkomende acts om door te breken in de internationale muziekscene. Elk jaar trekt ESNS meer dan 4000 afgevaardigden aan, waaronder vertegenwoordigers van meer dan 400 internationale festivals.

Vriendelijke groet,

Team Stichting Dutch Music Export

Comments


bottom of page