top of page

DME & IMCJ Music Market Mission Tokyo 2023

In navolging van de in 2021 aangekondigde samenwerking tussen Independent Music Coalition Japan (IMCJ) en DME, mede ondersteund door de Nederlands ambassade in Tokyo en de Stichting Onafhankelijke Muziekproducenten (STOMP), organiseert DME van maandag 6 tot en met donderdag 9 november een eerste Music Market Mission naar Tokyo, Japan.De op één na grootste muziekmarkt ter wereld.

Japan is – na de VS – de grootste muziekmarkt ter wereld, maar ook Nederland staat in de top 10 van 's werelds grootste muziekmarkten. Om meer kansen te creëren voor marktvergroting tussen beide landen besloten IMCJ en DME, mede ondersteund door STOMP, al in november 2021 de krachten te bundelen via een uitgebreid meerjarig samenwerkingsprogramma tussen Nederlandse en Japanse artiesten, muziekprofessionals en producers.


Als gevolg van deze samenwerking hebben in de afgelopen anderhalf jaar al een aantal Nederlandse en Japanse artiesten en producers met elkaar samengewerkt waarvan de resultaten nu ook zichtbaar zijn. Een tweede stap binnen de samenwerking betreft de Nederlandse missie naar Tokyo in november 2023.Music Market Mission

De missie bestaat uit een uitgebreid netwerkprogramma en een showcase event. Het netwerkprogramma zal plaatsvinden op de Nederlandse ambassade in Tokyo. Hierbij kunnen Nederlandse managers en muziekprofessionals deelnemen aan dagelijkse netwerkbijeenkomsten met Japanse muziekprofessionals (labels, agents, managers, sync agents ect). Tevens biedt het programma ruimte voor een aantal collectieve bezoeken aan Japanse muziekbedrijven en verzorgen we ondersteuning bij het organiseren van één-op-één gesprekken met onze Japanse collega's. DME zal zorgdragen voor de organisatie van het programma en tevens een bescheiden bijdrage leveren in de reis- en verblijfkosten. Er is plek voor een beperkt aantal Nederlandse professionals.

Showcase event

Het showcase event zal plaatsvinden op donderdagavond 9 november en vormt tevens de afsluiting van de missie. Op deze avond zullen Japanse en Nederlandse acts een set spelen van 30 minuten. Twee tot drie Nederlandse artiesten zullen na aanmelden worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit event. De line-up wordt samengesteld in samenwerking met IMCJ. DME zal zorgdragen voor de organisatie van de showcase en een bescheiden bijdrage leveren in de reis- en verblijfkosten voor de deelnemende acts.

Aanmelden

Indien je interesse hebt in deelname aan de Music Market Mission naar Japan, en voor het aanmelden van artiesten, stuur je een e-mail aan dieuwertje.heuvelings@dutchmusicexport.nl

Aanmelden kan tot en met 1 juni 2023
Comments


bottom of page