top of page

How to be successful and (more) professional in LA

Na onze sessie met Buma Music in Motion, Ownors en NBSO LA zijn we terug met de tweede sessie van NL Media Music in LA. Dit keer verwelkomen we de waanzinnige Gary Gray die jullie ‘talk the talk and walk the walk’ leert in LA (en daarbuiten). Gary is gerenommeerd award-winnend componist, producer, engineer en Voting Member van de Grammy Recording Academy.Gedurende deze sessie zal Gary zijn kennis delen als go-to mentor gespecialiseerd in muziekproductie voor licensing, zijn bevindingen vertellen naar aanleiding van zijn wetenschappelijk onderzoek naar muziek, geluid, psychoakoestiek en geluidsillusies. Hij behandelt deze onderwerp in de diepte, maar zal ook aankaarten hoe je je staande houdt in LA (en daarbuiten), de magie die te vinden is in mixen en de grootste uitdaging van muzikanten, componisten, producers en engineers: de lage frequenties (en hoe je daar meester in wordt).


Je kan deelnemen aan Gary’s masterclass op 28 oktober van 18:00 tot 19:15 CEST


Gary Gray (composer, producer, US)

Gary Gray is award-winnend componist, producer, engineer en Voting Member van de Grammy Recording Academy. Hij schrijft, produceert, mixt en mastert in alle genres en heeft talloze projecten geproduceerd voor onder andere 20th Century Fox, Disney, Hollywood Records, A&E, EMI en CBS.


Gary begon zijn carrière als drumvirtuoos en kreeg, kort na zijn aankomst in Hollywood, een baan as drummer voor Berry Gordy van Motown Records, Los Angeles. Naast het maken van muziek, genoot hij ook altijd al van ‘beide kanten van het bureau’ in de muziekindustrie en gebruikte hij zijn marketingtalent als advertising en promotions manager. Hij weet hoe ’t werkt en wordt gezien als exceptionele mentor in de industrie, tredend in de voetstappen van zijn eigen mentors Phil Ramone, Quincy Jones, Jermaine Jackson en Phil Collins.


Als naar eigen zeggen voornamelijk onderzoeker van de Scientific Method van geluid, muziek, psyschoakoestiek en geluidsillusies, heeft hij meer een onderzoek van 5800 uur gedaan naar de overeenkomsten en verschillen tussen analoge en digitale opname-, mix- en mastertechnieken.


Gary is de oprichter en CEO van revolutionair muzieklicensingbedrijf Transcend Entertainment And Music (TEAM), dat voor einde 2021 wordt gelanceerd. Gary heeft ook een apprenticeshipprogramma opgezet voor muziekproductie, dat internationaal open staat voor iedereen met een computer of smartphone: FlyOnTheWallApprentice.com.Commentaires


bottom of page